Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

mysimysi

20. 12. 2010 13:15
.

Mám chuť vám napsat,že dokud to nezkusíte,nemá cenu se o tom bavit. Mám dvě děti,je to s nimi na palici,jednomu je přes 3 a druhému přes rok. Neustálí řev,bordel,dupot,přetahování se o hračky a zase řev. Lítání po doktorech, protože starší syn stále nemluví a než udělají diagnozu,dělají to vylučovací metodou. Takže logopedie,foniatrie,psycholog,psychiatr.. Už se nemůžu dočkat,až půjdu do práce. Není to tak dávno,kdy se to na mě tak nějak celé sesypalo a málem sem se sesypala psychicky já. Je to náročné a pojem rodičovská DOVOLENÁ je mi k smíchu. Ale i přes to všechno,na tom opravdu něco tajemného je,sama nedokážu říct,co to je. Když jsou u babičky a my máme chvíli pro sebe,je to tak hoďku dvě skvělí,ale pak mi něco začne chybět,je tu moc prázdno a paradoxně strašné ticho. Ale řekla bych,že vy k tomu dospějete,už jen proto,že o tom mluvíte. Myslím, že nejhorší je,když si žena pořídí dítě, protože se to od ní čeká. Je pak nešťastná a mnohdy to přenáší na dítě. To raději ať je bezdětná...

0 0
možnosti
H

hafusak2

20. 12. 2010 13:13
Tohleto odkládání má také jinou stránku věci:

Trochu počítání. Když budete mít dítě třeba v 35 - až půjde dítě do školy bude Vám 41, až ji bude vycházet, bude Vám 50, po střední škole 54, po vysoké klidně 58-59. I to dítě bude chtít mít své děti a bude potřebovat babičku k hlídání - kolik Vám bude? Budete toho ještě schopná? Z osobní zkušenosti Vám mohu říci, co je to žít vedle ženy, která nemůže děti mít. Ty její obličeje, když se v její přítomnosti začne mluvit o dětech, to její civění z okna na sousedky s dětmi kolem pískoviště, jak téměř poklusem proběhne v obchoďáku oddělení hraček atd atd. Teď si sice myslíte, že jste ještě mladá na děti, ale řeknu Vám to natvrdo: máte nejvyšší čas, jinak riskujete, že za pár /velice málo/ let z Vás bude nepříjemná, stará, nesnášenlivá bába. Tak totiž o Vás bude mluvit Vaše okolí. Přemýšlejte o tom.

0 0
možnosti
DT

atvar

20. 12. 2010 13:22
Re: Tohleto odkládání má také jinou stránku věci:

Souhlasím ohledně potřeby počítat. Pokud má člověk partnera, se kterým by chtěl mít dítě, tak mám dojem, že předem většinou lidem připadá, že je čas, ale následně si pak říkají, že čím dřív by do toho šli, tím lépe. Právě i z hlediska těch rodičů - pár let se musí silně omezovat kvůli dětem, ale zase aby jednou se vrátili ke svému životu a nebyli ještě moc staří, aby si to užili.

0 0
možnosti
VC

Beegate

20. 12. 2010 13:12
Zkuste se na to podívat z jiného úhlu.

Co vám dnes naplňuje život? Sice to v článku úplně nezaznělo, ale typuju:

Cestování,? Ok proč ne cestujte, poznávejte nové lidi, nové země.

Kamarádi, kamarádky, společnost? Ok také dobré, není nad to mít dobrou partu přátel.

Přítel, partnerský vztah? Super, bez toho by přece nebyl život úplnej. Práce, tvůrčí seberealizace? Ok v pořádku, žijeme přece v 21stol ve svobodné zemi, kde se každej kdo trochu chce může realizovat v čemkoli. Proč ale do tohoto výčtu taky nezahrnout dítě. Vždyť  to dává životu naprosto novej  rozměr, zkušenost, podnět atd, atd. Vždyť vytváříte, nebo se na tom alespoň podílíte, novou bytost. Nechávám stranou jestli je to nakonec starost, nebo radost, to záleží už na vás a na okolnostech. No a na závěr můj, ryze přírodně-evoluční závěr: mít děti je normální, nemít děti je nenormální.

0 0
možnosti
N

nuda2

20. 12. 2010 13:38
Re: Zkuste se na to podívat z jiného úhlu.

Vas zaver se mi libi. :)

Jen to vsechno co jste napsal na zacatku vice mene vylucuji ty deti. Ano muzete pracovat, cestovat, ... Ale vsechno bylo v jakem si souladu a dite to prevrati a prestanete cestovat po svete, prestanete lest po horach s krosnou. Venovat se sportu na uchazejici urovni, v praci zacnete stradat o proti bezdetnym spolupracovnikum ... je to jen o porovnani tehle rovnic. Kazdemu vyjde neco jineho.

0 0
možnosti
FH

Brůžek

20. 12. 2010 13:11
Nikdo vás pochopitelně nenutí mít děti,

zůstaňte si klidně třeba u pejska, ale vy byste zase na oplátku nám rodičům neměla vysvětlovat, co to obnáší mít děti. :-)

0 0
možnosti
ML

m. l.

20. 12. 2010 13:01
Myslím, že je to OK

R^ Rozhodně je lepší říct na rovinu, že děti nechci než podlehnout hormonům a pak psát články do feministických časopisů jak je nespravedlivé, že ženy touží po dětech a platí za to svou kariérou, zatímco muži nikoliv a že by za to měli být trestáni :-)

0 0
možnosti
LC

luinr1

20. 12. 2010 12:59
Je to složitější

Když jsem byl mladší, tak jsem byl úplně stejný hedonista, jako vy. Bůh ví, vlastně jsem jím někde uvnitř dodnes, takže máte mé sympatie.  Ale moje partnerka před lety prostě otěhotněla a já vzal fakt, že čekáme dítě, jako prst osudu. Jistě, všechno, co ve svém blogu namítáte, je určitě pravda. Stálo to hromadu odříkání, nestihli jsme spoustu zábavy, cestování, scházely peníze, zvláště poté, co se nám 2 roky na to narodilo druhé. A dneska jsou mé děti opravdu dospělé, mají svůj život a vídáme se spolu jen párkrát do roka. Ale mám je nejradši na světě, jsou mým středobodem vesmíru a až jednou nebudu, v NICH budu žít dál.

A to je možná ten hlavní argument pro děti: kontinuita.

Přeji každému, ať se rozhodne pro to, co jeho život učiní šťastným. Bohužel, když se příliš velké procento lidí rozhodne děti nemít, vymřeme.

0 0
možnosti
LC

luinr1

20. 12. 2010 12:59
Re: Je to složitější

(Čímž nechci rozpoutat diskuzi, jestli si to jako lidstvo náhodou nezasloužíme, to je sice dobře možné, ale zcela jiné téma  ;-D)

0 0
možnosti
KH

Tobinka

20. 12. 2010 12:55
samota

Mám kolegyni, nikdy neměla děti. Měla úžesný vztah se svojí mámou, která však teď zemřela. Kolegyně je sama...

Neříkám, že mít děti je záruka, že člověk nebude sám. Ale víceméně to vychází... 

Jinak, třicítka se mi blíží a hodiny furt nic.

0 0
možnosti
M

mandy12

20. 12. 2010 12:54
Deti

S manzelem jsme deti neplanovali. Asi jako mnoha lidem nam prislo, ze privest dite do tohohle sveta je dost nerozumne ani jsem nikdy nepatrila k zenam, ktere bez deti nemohou zit. Obcas me ale napadlo, ze bude zivot bez deti prece jen trochu chudy a pozdeji toho budeme litovat. Manzel mel podobne myslenky, a tak jsme se rozhodli do toho jit a pokusit se o miminko. Ted mame malou holcicku, do ktere jsme oba zblazneni a je to to nejkrasnejsi co nas mohlo potkat. Je to jenom vase rozhodnuti

a udelejte to co citite.

0 0
možnosti
KH

Tobinka

20. 12. 2010 12:56
Re: Deti

pořiďte si ještě jedno

nebudete z toho jednoho tak hotoví

0 0
možnosti
RK

burmajones

20. 12. 2010 12:50
Vtip je v tom to zkusit

Dokud to člověk nezkusí, tak neví.

Neví, jestli by ho to bavilo. A třeba bavilo. A třeba hodně ,-)

Ale když sebere odvahu jet až k moři, a že je to dálka a může se toho stát a může bejt blbý počasí a okolo bejt blbý lidi....

0 0
možnosti
BD

barbu do

20. 12. 2010 12:48
Ono vychovat dvě děti stojí jako barák ...

... tak komu by se do toho chtělo, že ...

0 0
možnosti
I

irena-zlam

20. 12. 2010 12:54
Re: Ono vychovat dvě děti stojí jako barák ...

Jo a nejlepší jsou ti, co si nasekají děti do 1+kk, zaberou vše, co ještě v domě je volného, protože se prostě do bytu nevejdou a děti jsou při zlobení a hysterickém záchvatu vyhazovány do společné chodby.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.