Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

muž s koženou brašnou

1. 8. 2012 16:46
A s kým si asi tak ty trenky má měnit, když všichno ostatní

nosí jenom tepláky?

0 0
možnosti

laduk

1. 8. 2012 14:12
hm..

To je nesmysl. Pro ty jak píšete "paničky" je to způsob relaxace a vy po nich chcete aby zaujímaly nějaký postoj a vycházely vstříc etniku s hroznou pověstí, to ovšem nemá s pohodou nic společného. To raději půjdou jinam ..

0 0
možnosti

habit-.!..

1. 8. 2012 14:01
... tak u těch zámožných kraviček...

... je to spíš tím, že se jim na nějaké jemnější rozlišování už nedostává mozkových buněk...

... jinak asi každý zná nějaký příklad těch dobrých - taky znám zednickou partu, která by mohla být příkladem nejedné stavební firmě - dokonce odmítli pivo, a že když už jim chci něco koupit na pití, tak nějakou minerálku... práce odsejpala, co ráno slíbili, večer odevzdali... jenže to byly rodiny, které tady žily už před válkou, a nikdo je nebral jako něco vyjímečného - prostě normální sousedi...

... ale takových už je poskrovnu - a stačí, aby se k takové rodině nastěhovali příbuzní, a během pár měsíců se vrátí tam, odkud šplhali několik generací....

0 0
možnosti

xena123

1. 8. 2012 13:55
já platím

já si vybírám kdo mi bude mýt hlavu. Jaké k tomu mám důvody je jedno.

0 0
možnosti

bull001@seznam.cz

1. 8. 2012 11:43
Osobně bych do obchodu,

kde obsluhuje cikán, nebo kadeřnictví (tam asi ne, na to mi stačí můj Philishave na jedničku planžetu :- ) nešel. Není to rasizmus, je to zkušenost. Až bude jistota, že všichni lumpové a parazité z řad cikánů budou pozavíráni, pak snad začnu měnit názor. Ale to by znamenalo zavřít 90% z nich a k tomu nedojde.

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

1. 8. 2012 14:23
Re: Osobně bych do obchodu,

No, ono je dost hajzlů bílé pleti. Taky nechodíte do obchodů, kde obsluhují bílí? A vietnamci prodávají fake snačky a pestují marijánu. To nenakupujete ani u nich? Kde tedy?

Ono je to opravdu jen o kontextu. Rozlišit zkušenost (ta je právě daná kontextem) a předsudek (ten je zcela iracionální). Nebo očekáváte, že vám slušná a upravená cikánka v prestižním kadeřnictví při mytí hlavy prožízne hrdlo břitvou? :-)

1 0
možnosti

soudruh Stalin

1. 8. 2012 10:27
další multikulti šaškárna

Mnohem víc by mě zajímalo, kdo ty pěkné plakáty platí.

EU? Náš stát? Kraj, obec, město? Vždycky jsem na konci já, který platím daně jako vůl, cigoši mě okradli už několikrát, ale dnes mi ta krásná kampaň otevřela oči. Ode dneška už nejsem rasista, daně na soc. dávky budu platit radostně a příště se nechám okrást s úsměvem

2 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

1. 8. 2012 14:25
Re: další multikulti šaškárna

Jasně, že stát a nebo naše milovaná EU. Třeba jsem viděl projekt na nějaké začleňování pár rodin - a když se podělily náklady projektu a počet lidí, vyšlo to ve statisících na jednoho ročně.

On je pořád nejlepší ten skutečně a reálně stejný metr na všechny. Žádná diskriminace, žádná pozitivní diskriminace. Maximálně osvěta.

0 0
možnosti

1. 8. 2012 10:14
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Vohnoutivkrabiciodvina

1. 8. 2012 10:12
Máte pravdu

problém je v tom, až ve dvě ráno naproti sobě na opuštěné ulici uvidím skupinu Rómů , zda si budu opravdu myslet,  že to jsou kadeřníci a ne ti "druzí" :-P

0 0
možnosti

Gotrong

1. 8. 2012 10:06
...

Pozor STEJNOU věc nejprve správně jako rasismus neoznačujete a posléze v příběhu ano!! I od těch zámožných paniček to NENÍ rasismus, ale právě stejné zkušenosti jako máte Vy!! Samozřejmě některé možná rasistky jsou, to nepopírám, ale nepochybuji, že valné většině z nich by vůbec nevadilo, pokud by ta myčka byla žlutá, protože s těmi ty zkušenosti nemají!! Takže pozor, neplést pojem s průjmem...

3 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

1. 8. 2012 10:22
Re: ...

S tímto nesouhlasím. Inteligentní člověk snad rozliší (podle situace i chování a vystupování), kdy dotyční páchají něco nekalého a kdy pracují. Také často argumentuji zkušeností, ale v tomto případě mi to přijde dost out.

A z druhé strany - kdybyste je na základě těchto "zkušeností" (v tomto případě je vhodnější pojem předsudků) vyloučil vždy, nemají šanci najít práci, budou se muset živit parazitováním na sociálního systému a nebo kriminálně a kruh se uzavře.

Naopak - měřit všem stejným metrem - kdo páchá kriminalitu, má dostat trest, jako všichni osttaní, kdo nedělá má dostat přesně to, co všichni ostatní... a kdo dělat chce a dělá dobře, musí se k němu taky přistupovat jako ke všem ostatním.

0 0
možnosti

RoKo 1

1. 8. 2012 9:56
Napsané je to pěkně, ale...

Řeší to něco? Ony to nejsou jenom předsudky a nějaký rasismus. Jak se říká: Jak si kdo ustele, tak si i lehne. Obecně rozhodně nelze házet všechny (a to bez ohledu na etnikum) do jednoho pytle, ale pověst si buduje a tvoří každý sám. A myslím, že zmíněným paničkám v salónu, by vadilo zrovna tak, kdyby jim ty hlavinky myla třeba vietnamka. To není rasismus, ale snobismus a lidská blbost.;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS