Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

horal3

5. 11. 2010 14:11
Přirovnání

Pro zastánce "svobody kuřáků": je to stejné, jako kdyby vám na bazéně někdo močil do vody. Dýchat kouř od kuřáka nebo se koupat ve znečištěné vodě je v principu totéž.

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 14:13
Re: Přirovnání

pokud chces srovnavat s bazenem... tak asi takto.

existuji dva druhy bazenu... tam kde se smi curat a tam kde se nesmi...

do ktereho bazenu se pujdes koupat ?

0 0
možnosti
DD

Damik

5. 11. 2010 14:10
EU

Copak zákazy kouření nařizuje EU? EU nařizuje spoustu pitomostí, ale zákaz kouření v barech je věcí každého státu jednotlivě.

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

5. 11. 2010 14:13
Re: EU

Zatím.

0 0
možnosti
A

anozavislak

5. 11. 2010 14:02
Emancipovane, co vy z toho koureni mate?

Cigarety jsou od 90-tych let znakem docela nizke spolecneske urovne. Je tomu tak porad a pochybuji, ze se to jeste nekdy zmeni. Dnes u koureni zustavaji jen mlade neuvedomele holky. Uz ani mladym muzum se tenhle prezitek nelibi a neprovozuji ho tak casto a v takove mire jako holky a kdyz nahodou mladi kluci kouri, tak jen mezi 15-18 rokem a pak zpravidla s kourenim konci. Jen holkam a nekterym zenam to zustava.

Cim to je? Kompenzace pocitu menecennosti, nebo problemy srovnani se s realnym zivotem?

Nerozumim tomu, proc v podstate cela spolecnost chape koureni jako prezitek a symbol neceho mensiho, proc zrovna holky a zeny, pouze ty z ketegorie radoby "emancipovanych", v tom vidi seberealizaci?

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 14:04
Re: Emancipovane, co vy z toho koureni mate?

;-D;-D;-D;-D kurna kam na tu propagandu chodite.....

vite kolik kouri umelcu?

0 0
možnosti
A

AAA3

5. 11. 2010 13:41
Ciste technicka

Tabak do jointu se nedava ani tak proto, aby se turiste prilis nezhulili, nybrz proto, ze joint z ciste travky hori spatne. Nemluve o hasisi, ten se samotny kourit vazne neda :)

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 13:51
Re: Ciste technicka

ale da :-) akorat trochu jinak...

0 0
možnosti

praguer

5. 11. 2010 13:38
KOUŘÍ JEN BEZMOZCI !!!

Zákaz kouření v restauracích možná způsobí odliv kuřáků, ale spousta nekuřáků začne do restaurací znovu chodit. Já třeba kvůli závislákům, kteří nedokážou být bez cigerety ani při obědě již do restaurací na obědy nechodím.

Za to abych si kvůli nějakým trotlům způsoboval rakovinu krku nebo žaludku mi to nestojí a hlavně nechci smrdět jak popelník. A to nemluvě o tom, když se někde chcete najíst s dítětem...

Autorce článku bych doporučil navštívit čekárnu plicního oddělení nebo onkologie, případně si něco přečíst o škodlivosti a následcích kouření. Rv

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 13:51
Re: KOUŘÍ JEN BEZMOZCI !!!

Tak kdyz nejste schopny jit do nekuracke restaurace tak to je vas problem....

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 13:19
Skvele super....

To co pisete je samosebou vsechno pravda... ale jeste jste to napsala tak "jakbychtorekl" uvolnene, ze jsem clanek precetl jednim dechem...a to takto dlouho vetsinou nectu...

Karmu taky vetsinou nedavam... ale vam patri...

Nejspis se na Vas vrchnou vsichni nekuraci, kteri proste nechapou o cem je svoboda... a budou se donekonecna hadat ze maji pravo na to a to... misto aby se svedli a sli si ty nekuracke bary a hospody postavit...

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

5. 11. 2010 13:27
Re: Skvele super....

Té vzácné karmy si vážím, díky!

Je to tak, ani to nemá cenu dole číst, jestli se nechcete rozčilovat :) Mlátí tam virtuálníma holema a přejí mi ať brzo umřu :)

0 0
možnosti
OS

tamta

5. 11. 2010 13:00
ruinování

.. no největší síla je ovšem ten argument s trendem:  "...celoevropskému trendu, který je podle mě dobrý tak akorát k tomu, že ..... a v neposlední řadě redukuje počet kuřáků, a tím velmi výrazně omezuje přísun peněz do státní kasy."

to si asi děláte srandu?:-/

tak nevim, buď jste úplně blbá (s prominutím) nebo tomu asi "nerozumim"  - kolik ze státní kasy jde na léčbu následků způsobených kouřením?

jejda, to nás asi brzo všichni, kdo se starají o svý zdraví (zodpovědně), přivedou ke státnímu krachu, ne????!!!

nemám ráda kuřáky vyžírky :-P

0 0
možnosti
JM

masa1

5. 11. 2010 14:22
Re: ruinování

Pro vaši informaci na tabáku a alkoholu vybere stát podstatně víc než na všech potravinách dohromady. Jenom na cigaretách je to ročně nějakých 50 miliard.

A pokud jde o náklady na léčbu následků kouření. Někdo dokonce tvrdil že je to 10 násobek vybraných daní. Jenže celé zdravotnictví má roční rozpočet cca 200 - 220 miliard. Za co by se pak léčili ostatní nemoci?

0 0
možnosti
AR

Finrod Felagund

5. 11. 2010 12:49
Nepravdivý a špatný článek

1) Nizozemí není Holandsko, 2) kouření tady nikdo nikdy nezakázal (bohužel), hospody byly a jsou pořád zakouřené, takže o nějakém rušení nemá cenu mluvit, 3) je vtipné vidět, jak, ačkoliv nemáte žádné argumenty, se ráda vezete na populární protievropské vlně, 4) že jste sama kuřačka a děláte to kvůli sobě jste mohla napsat v začátku článku, nemusel jsem ho číst do konce. Tím se totiž vše vysvětluje, prostě jste závislá a smrdíte. Přeberte si to, jak chcete.

0 0
možnosti
O

ODSCSSD3

5. 11. 2010 13:21
Re: Nepravdivý a špatný článek

No hlavne ze z vas se ty argumenty jen sypou... ;-D;-D;-D

jste blbej a zavistivej

0 0
možnosti
K

kiurcher

5. 11. 2010 12:36
zakazy a prikazy

Jsem celkem skepticý k zákazům. Ale projdu trošku fakta. To že látky obsažené v cigaretách způsobují (nebo usnadňují vznik) rakovinu a kardiovaskulární onemocnění je dokázaný fakt. O smradu není ani potřeba diskutovat. Tak bych k cigaretám a kouření přistupoval zkrz hygienické a zdravotní pravidla. Nedával bych žádný plošný zákaz kouření. Upravil bych pracovní právo, hygienické přepisya a pravidla chování na veřejných prostranstvích.

Pracovní právo - zakouřené prostředí bych kvalifikoval jako rizikové pracoviště se vším co k tomu patří. Tj. příplatky pro zaměstnance, povinné preventivní prohlídky. Toto by zaměstnavatele trošku motivovalo aby se na pracovištích nekouřilo. (Není problém zřídit kuřárny - u nás to tak funguje ke spokojenosti všech). Pro méně chápavé - zakouřená hospoda = rizikové prostředí pro zaměstnance hospody.

0 0
možnosti
K

kiurcher

5. 11. 2010 12:40
Re: zakazy a prikazy

Hygiena: Zakouřená hospoda je hygienicky závadné prostředí. Do takového prostředí by měl platit zákaz vstupu nezletilým - tj. do 18-ti let. Ostatní by vstupovali na vlastní nebezpečí.

Veřejná prostranství: Pokud si někdo pokuřuje stranou davu - no problem. Zákaz pod pokutou bych ovšem dal kouření v davu pokud někdo nesouhlasí. A samozřejmě pokuta za odhazovaní vajglů.

0 0
možnosti
K

kladivar2

5. 11. 2010 12:32
Vazena autorko, zajedte si do ameriky

jako kurak jsem si tam pripadal menecenny ci vyvrhel.. Za cas jsem si zvyknul a vubec mi neprislo ze uz nehulim jak cigan za bukem. Dokonce se mi i lepe behalo po horach. Zel bohu dnes jsem zas zpatky a opet hulim jak ten cigan za bukem.

Nevidim natom nic spatnyho zakazat vsude koureni spis naopak.

0 0
možnosti

peterudes

5. 11. 2010 12:52
Re: Vazena autorko, zajedte si do ameriky

už ani nevím jak jsem to dokázal, ale prostě když chci tak kouřím, když nechci tak nekouřím. Nehulím třeba týden dva a pak jsem během akce schopen, pokud se mi chce, vytáhnout třeba krabičku, nebo nic. Úplně v pohodě třeba měsíc nehulím, včetně návštěv hospod a pak když je chuť tak si zapálím. Onehdá jsem nekouřil půl roku - prostě jsem na to neměl chuť, pak 5 týdnů v kuse a pak zas 2 měsíce nic. Zjistil jsem, že něco jako závislost na cigárech může normální člověk odbourat tak po 3-4 dnech nekouření....

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.