Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MU

Mira UL

16. 8. 2010 19:25
Penzijní fondy jsou skvělým způsbem

zajištění na stáří. Spoříte spoříte, stát Vám dává podporu, daňové úlevy. A Vaše penzijní připojištění je z 85% půjčováno státu - máme na to zákon. Co bude ve chvíli, kdy fondy budou muset vyplácet naspořené částky a provalí se, že peníze nejsou, protože poslanci, senátoři a vláda Vaše úspory a státní podporu už dávno prošustrovali? Na to si odpovězte sami...

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
BT

bedik

16. 8. 2010 17:42
mí rodiče

zplodili tři poplatníky do důchodového systému, lidé jejich generace též zplodili dva až tři poplatníky, jedináčků bylo málo.....kolik poplatníků zplodila blogerka ? Mít dítě je tak nepohodlné....:-)

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

16. 8. 2010 18:34
Re: mí rodiče

Blogerka zjišťuje, že je načase si je pořídit :) Rozhodně si nemyslí, že je to nepohodlné.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

16. 8. 2010 17:07
Ale no tak, Zuzano....

Není to omyl? Píšeš o penzijním PŘIPOJIŠTĚNÍ. To není nic jiného, než  forma investice, či chceš-li, spoření za smluvních podmínek. Pokud ho dokončíš do sjednané doby, KTERÁ NEMÁ VŮBEC NIC SPOLEČNÉHO SE STÁTEM URČOVANOU DOBOU NÁROKU NA STÁTNÍ DŮCHOD (já to mám smluvně do 60. roku života, ale státní nárok patrně získám až v 65, nebo dle toho, jak se vláda "zblázní"), profituješ v něm dokonce tím, že stát platí příspěvek a můžeš uplatňovat jistou slevu na dani z příjmu na podílu splacené roční sumy (12.000 Kč  lze uplatnit jako nezdanitelnou položku). Jedná se o velmi bezpečný produkt, proto není zase tolik výnosný. Investice do cenných papírů mohou vynést více, ale riziko je zde větší. Podílové fondy je pak zhruba něco mezi tím. Akcie i fondy dávají větší flexibilitu, ale i penzijní připojištění můžeš KDYKOLI VYPOVĚDĚT a získat tzv. odbytné, nicméně pak ztrácíš nárok na státní podporu a musíš vrátit uplatněné úlevy na dani. Holt něco za něco. Nic víc, nic míň. Zdraví Richard :-)

0 0
možnosti
G

Gašpo

16. 8. 2010 17:28
Re: Ale no tak, Zuzano....

Hmm, koľko si tak "priemerný" čech može dovoliť ukladať mesačne na penzijné pripoistenie? Koľko potom dostane? Predstava že dostane na ruku dajmetomu 300 000.- je vcelku príjemná, ale ako dlho dlho s takou sumou dokážete vyžiť teraz, nehovoriac ako to bude za 20 rokov? Uznávam, že sú taký magori, čo si "vypočítajú" koľko rokov budú asi žiť a podľa toho si teraz odtŕhajú od huby. Je to naivné, žiadna situácia nie je stabilná a ničím garantovaná. Ľahko sa može stať, že práve taký človíček sa nakoniec ocitne v situácii ako nešťastná babička, ktorej fiktívny zamestnanec plynární ukradol z kredenca "celoživotné" úspory 70 000.-

0 0
možnosti
PJB

Pražák jako Brno

16. 8. 2010 16:52
Proč si mám spořit na cokoliv...

...když v roce 2012 je konec světa?... A co když nebude ten konec světa stejně tak, jako vy se dožijete 70ti?

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

16. 8. 2010 18:39
Re: Proč si mám spořit na cokoliv...

Hmm... přišla jsem na to! Je načase pořídit si děti :)

0 0
možnosti
OU

16. 8. 2010 16:52
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

16. 8. 2010 17:11
Re: ano

Ano? Co ano? .-) Zuzka si trochu popletla privátní finanční produkt se státem neustále zpochybňovanou hranicí nároku na sociální dávku zvanou lidově "důchod", což spolu nemá prakticky vůbec žádnou souvislost.

0 0
možnosti
G

Gašpo

16. 8. 2010 16:46
Zatiaľ to riešim tak

aby som sa moc vysokého veku nedožil. Nemáme to ani v rodine, u nás sa umiera okolo 70-ky na srdce, takže cigaretky, kávička....:-)

Pre tých čo to šťastie nemajú poviem svoj názor:

Peniaze, ktoré odovzdávate štátu možete považovať za vyhodené oknom. Ak si budete ukladať na knižku, inflácia Vám to dokonale znehodnotí. Ak niektorí z Vás máte tak vysoké príjmy aby ste ich mohli investovať do nemovitostí, alebo zlata, ste na tom dobre. A Vy čo žijete z ruky do huby? Mám pripravený krízový scénár ak by som sa nááhodou vyššieho veku dožil. Ušetrím si na nejaký kvér a pár nábojov. A pre výplatu si občas zájdem na nejakú pumpu. Ak ma chytia, nič sa nestane. Budem v teple a strava bude zadarmo. Možno sa televízny program do tej doby trochu zlepší.;-)

0 0
možnosti
K

kores

16. 8. 2010 17:18
Re: Zatiaľ to riešim tak

;-Dhehe, milý kolego diskutére, máte stejné myšlenky jako já...My se ženou jsme už tohle to rozebírali a rozhodli jsme se podobně. Páč se stále hluboce milujeme (a vypadá to, že nám to vydrží) tak z nás budou GerontoRomeo a GerontoJulie.

0 0
možnosti
G

geo.novotny

16. 8. 2010 16:28
Docela Vám rozumím

Už dávno jsem přesvědčen o tom, že posunování věku na právo důchodu je nejen prachobyčejný švindl, ale i vysoce nemorální. Bohužel jediný efektívní protest občanské neposlušnosti je možný - když si to uvědomíte za včas a připravíte si dlouhodobou strategii. Odejít do důchodu předčasně i za cenu zkráceného důchodu a mít  dostatečně velké uspory, aby vám to vynahradily. Nehledat výmluvu, ale umět si spočítat - i když začnete s málem, ale hodně brzy - postačí to. Jen to zkuste .... např. ve dvaceti začít se $100 měsíčně plus i minimální urok 3% ročně (v zájmu opravdu bezpečné investice nenechat se nalákat na vysoký urok ) a až vám bude např. 62 roků - ta konečná částka vás překvapí ...............

G.N.

0 0
možnosti
E

escapada

16. 8. 2010 16:32
Re: Docela Vám rozumím

Možná v Americe , ne tak v ČR . I když se možná dopracuje k nějaké částce , tak  ji skoro se stoprocentní jistotou někdo ukradne a to za vydatné podpory státu .

0 0
možnosti
E

escapada

16. 8. 2010 16:23
Nejlepší je

být bohatý jako Kalousek a pak ty starosti s důchodem odpadají .

Že budou bohatí a úspěšní si tady na diskuzích naivně myslí drtivá většina pravicových pionýrů .

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

16. 8. 2010 16:32
Re: Nejlepší je

No samozřejmě že to je nejlepší. Ovšem taky si musíme definovat co je to "bohatý" když valná většina lidstva má přístup maximálně k litru vody denně a málokdy se za den nají.

0 0
možnosti
AP

shrink

16. 8. 2010 16:13
Přečtu později,

nestíhám, ale už na základě názvu předpokládám souhlas - je to krátkozraké a jistě nám bude vysvětleno proč, a bude těžké nesouhlasit s oponenty - ale přesně: Kašlu na pojištění! Nejspíš nedožiju a kdyby náhodou jo, tak se uskromním + vydělám + budu mít ušetřeno + prostě vždy je nějaké řešení, hlady neumřu. Dáme si pak sraz někde jak babky a řekneme si, jestli jsme udělaly správně, jo? :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.