Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

hekp

9. 10. 2010 23:02
iq tykve

 Hm, tak tenhle blog přesně popisuje uvažování finančně negramotného jedince!

0 0
možnosti
PH

hekp

9. 10. 2010 23:05
Re: iq tykve

Jen tak na okraj, já půjdu do důchodu v 60 ( ročník 76 ).

0 0
možnosti
H

hele77

6. 9. 2010 14:33
Dámo bylo by potřeba si uvědomit princip systému

To důchodové pojištění a cca 50% zdravotního pojištění to není žádná vaše zásluha do budoucna že tohle odvádíte, to je vaše povinnost k těm co vás vychovali a do vás investovali, tedy především k vašim rodičům.

Pokud vy dneska investujete dostatečně do dětí svých nebo dětí cizích tak oni budou mít jednou tehle závazek zase k vám.

Pokud do dětí neinvestujete a ani v budoucnu tuhle investici neuděláte tak jste černý pasažer  důchodového a zdravotního systému.

 

Ty další daně co odvádíte to také není žádná investice do budoucnosti tímhle si platíme ty dnešní služby co nám tady stát poskytuje. Jak to vypadá tak my těm budoucím potomkům tady zanecháme jen a jen dluhy a to nejen ty deficity ale i ty dluhy důchodové a zdravotní protože do dětí dostatečně neinvestujeme a ani tyhle peníze nikde nespoříme. Jsme zkrátka současně společnost parazitů která dnes konzumuje  na úkor budoucích generací.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

6. 9. 2010 14:14
zdravím

jo, to mě už taky napadlo.....spořit budu jen minimum, mám nějaké to kombinované spoření s životní pojistkou.....a volné love raději investuji sám. Páč, co stát udělá s těma mýma dukátama, to ví bůh. Takže raději osobní odpovědnost za své prachy.;-)

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

6. 9. 2010 14:25
Re: zdravím

Kdyby tak šly ty iDnes dukáty spořit na důchod, co?:-)

0 0
možnosti
JH

hurkajan

17. 8. 2010 1:36
motto...Spock...

žijte dlouho a blaze...

já k tomu dodám snad jen že umřu dřív než mě ta šaškárna potká

0 0
možnosti
K

kaktusak

16. 8. 2010 23:11
Česká republika má špatnou vládu

nebo možná špatný režim.

Tzv. penzijní reforma není potřebná. Státní průběžný penzijní systém je nejlepší a mohl by fungovat dál, ovšem pak by někdo bezpracně nezbohatl.

Prostředky na výplaty důchodů jsou. Byly v minulosti investovány do národního majetku. Ten byl bohužel nesmyslně rozprivatizován. Ale pořád existuje a důchodci mají nárok, aby i z něj byly důchody vypláceny.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

17. 8. 2010 18:59
Re: Česká republika má špatnou vládu

běžte někam se státním průběžným důchodovým systémem! Privátní je mnohem lepší! Když už pro nic jiného, tak v privátním se mohu vyhnout vám a podobným "soudruhům", se kterými nechci sdílet ani zlatý důl nebo ropné pole, natož penzijní systém. Průběžný systém má tu nevýhodu, že semele poctivce i grázly, pracovité i lemply. Přidělí jim důchod z moci úřední, úředníci si za úkon strčí polovinu do kapsy, a vyhnout se tomu nemůžete. V privátním systému si mohu fond vybrat, a pokud se lidi kterým nevěřím nacpou všude, koupím nemovitost nebo zkusím kapitálový trh. Do mého stáří žádnému sociálnímu inženýrovi nic není, kaktusaky sponzorovat nehodlám.

0 0
možnosti
F

Fanýs

16. 8. 2010 22:58
výpočet

Výpočet je jednoduchý. Když budete 40 let ukládat 500,- Kč/měsíc, tak protom budete moci 20 let čerpat 1000,- Kč/měsíc.

Ovšem za předpokladu, že peníze budete mít uloženy tak, aby úrok byl alespoň stejný jako inflace. Jste si jistá, že během 40 let nebude hyperinflace, která úspory zcela smaže?

Peníze máte uloženy asi u penzijního fondu. Ten je z větší části investuje do státních dluhopisů. Nebojíte se, že za 40 let budou české státní dluhopisy mít stejně nulovou hodnotu jako třeba dnes téměř mají řecké dluhopisy (nikdo je nechce). 

Investice do akcií mají podobný osud pokud dotyčná a.s. zkrachuje nebo neprosperuje.

0 0
možnosti
V

Vikina2

16. 8. 2010 22:08
Jak to,

že článek nemá dvojnásobnou karmu 8-o ? Aha, už to chápu, není to blábol.

0 0
možnosti
ZB

zuzana.blanarova

16. 8. 2010 22:47
Re: Jak to,

Ha ha, to mě pobavilo, dík :)

0 0
možnosti
KB

ladyevil_cz

16. 8. 2010 21:37
Nespořte;)

...stačí jen skoba a špagát v ty správné narozky;-);-D Buď patříte mezi HS...a pak se Vás tenhle problém ani trošku netýká...nebo tam nepatříte...a pak máte možnost volit mezi spoustou zla;-D

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

16. 8. 2010 21:33
mas urcite pravdu,

ale je to jen jeden pohled na vec. Druhy je, ze kdyz se nahodou duchodu dozijes a budes jeste nejakou dobu zit (to ti nikdo nezaruci - ale muzes se dozit 60 stejne tak jako 100), tak to proste je dobre mit pripraveno, aby bylo z ceho.

Jina vec je jak sporit - aby fond nepadl, aby se prenasela realna cena penez a ne jen nominal apod... Na to si musi najit kazdy svuj recept.

Dalsi vec je moralni rozmer - ze soucasni pracujici musi platit na duchod nekomu dalsimu s tim, ze vi, ze jim kazdy nas****. To je proste svinstvo. Beru, kdyz lidi vi, ze nic nedostanou a musi se pak o sebe postart sami. Beru, kdyz lidi vi, ze oni ted plati na nekoho a vi, ze pak bude nekdo stejne tak platit na ne (tak aby meli standard stejny, jako soucasni duchodci). Ale neberu ten hybrid horsiho z obou variant.

0 0
možnosti
J

jsoud

16. 8. 2010 21:17
Do penze v 70 letech?

To lze ošetřit zákonem, ale vůbec se nehovoří o tom, že člověka po 50-tce jednoduše při jakékoliv krizi vyhodí z práce a novou již s největší pravděpodobností nenajde. To je ta mezigenerační solidarita! V roce 1990 nám mazal Klaus med kolem úst, že bude lépe v tržním systému za 5 let. Začíná to po 20-ti letech vypadat, že bude hůře než za bolševika. To bude asi tím, že se kapitalisté nemají koho obávat, když se z mocných bolševiků stali mocní kapitalisté. Už není v módě sociální stát. Proč taky. Nemusí se obávat komunistické ideologie. Vše tedy směřuje v Evropě k útlumu a stagnaci ekonomiky. Volný pohyb kapitálu a technologií způsobil, že nyní bude nějké to století lépe v Číně než u nás.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

16. 8. 2010 21:44
Re: Do penze v 70 letech?

Probudte se. Stat je socialni az hruza a kdyz se podivate, kam smeruje EU, tak je to prave socialismus. A to je to, co vede celou Evropu ke krachu  - misto, aby fungovala ekonomika, tak soudruzi berou co muzou a prerozdeluji to jinde, coz celou ekomoniku dusi a deformuje. K tomu jeste rozdavaji na dluh, cimz vsechny zatezuji a zadluzuji, coz taku povede ke krachu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.