Z poplatků u Ryanair by se vám mohlo udělat šoufle..

31. 03. 2011 19:44:00
Letecká společnost Ryanair je známá svou vynalézavostí, co se poplatků a příplatků týče. Po palivových, letištních, bezpečnostních a nevím-jakých-dalších příplatcích přichází Ryanair s novinkou – kompenzační poplatek. Ten, kdo má nervy na to, prokousat se všeobecnými podmínkami Ryanair, dočte se např. to, že kromě administračního poplatku (6 €), poplatku za přednostní nalodění, které v praxi stejně nefunguje (4 €), poplatku za platbu kartou, nadměrných poplatků za nadměrná zavazadla, jejichž rozměry jsou podprůměrné oproti jiným společnostem atd., zaplatíte taky nehorázné peníze např. za to, že při bukování letenky spletete jméno a chcete ho změnit. V takovém případě můžete zaplatit rovnou 150 €, což zřejmě několikanásobně překročí cenu vaší letenky.

I-net

Ještě víc peněz potřebujete, pokud máte dítě, nedejbože dvě – 20 € za kus. Pokud je navíc vaše dítě ještě mimino a potřebujete ho mít v takovém tom košíku a k tomu nějakou tu výbavičku, bude vás to stát dalších 10 € (pokud vám na to přijdou až na letišti, 20 €). Pokud byste náhodou byla „v tom“ aspoň 28 týdnů a chtěla letět s Ryanair, nezapomeňte, že budete muset být vybavena tzv. „fit to fly“ lejstrem (v angličtině), které bude dokladovat, že vaše těhotenství je nekomplikované, datum očekávaného porodu a potvrzení, že jste zdravá jako rybka a „fit to fly“. Bez tohoto papíru vás nemusí na palubu pustit, stejně jako pokud už jste na prasknutí, tedy po 36. týdnu. O něco ostřejší to je, když čekáte dvojčata.

Fit ovšem musíte být, i když potomka zrovna nečekáte. V podmínkách Ryanair se neazapomíná ani na to, že musíte být schopní sami použít toaletu – vychytejte ale správný moment, v letadlech Ryanair se nachází toaleta pouze jedna, ostatní byly vymontovány a místo nich namontovány další sedačky. Samostatné použití toalety vás navíc stojí libru. Kromě samostatného vyměšení musíte být rovněž schopni samostatného nakrmení. Doporučuji ale koupit si jídlo i pití předem (na letišti), svačinka zakoupená na palubě letadla vás totiž přijde docela draho.

Nerada bych, aby to vyznělo tak, že na něco brblám – Ryanair přecejen poskytuje jedny z nejlevnějších letenek a za to mu patří velký dík. Je ale dobré vědět, na čem jste, aby vás později nic nepřekvapilo, a abyste zůstali psychicky fit i "after fly".

Autor: Zuzana Blanářová | čtvrtek 31.3.2011 19:44 | karma článku: 23.37 | přečteno: 3115x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Jan Vaverka

Bolívie - 7. díl: Na skok do Bolivijské Amazonie

Sto kilometrů vzdušnou čarou a jste z La Pazu v Amazonii. Ti odvážnější rovnou po silnici smrti. Je to kousek, ale zase takový fofr to není.

29.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 29 | Diskuse

Martin Faltýn

Letos jako před rokem - Malajsie a navíc Thajsko

Rok se s rokem shledal a nikdy bych nevěřil, že prakticky po roce se znovu podívám do Malajsie a letos také, prvně v životě, do Thajska. A protože dvakrát do stejné řeky opravdu nevstoupíte, věřte mi - bude o čem psát.

29.3.2024 v 8:08 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 57 | Diskuse

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 20.12 | Přečteno: 494 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.59 | Přečteno: 234 | Diskuse
Počet článků 69 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 4056
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...