Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

I prezident je jenom chlap

Tahle fotka už je sice stará, ale pořád dobrá. Pokaždé, když na ni narazím, přistihnu se, jak na ni civím a představuju si, co se tam komu zrovna honí hlavou, a co se tam komu zrovna honí nejen hlavou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Co prožívá sličná asistentka na obrázku, to si dokážu představit celkem jednoduše, protože taky pracuju jako asistentka, a taky už jsem se musela párkrát pro něco sehnout před partičkou vysoce postavených pánů (sice nejsou postavení až tak vysoko jako tady páni prezidenti, ale pokud jde o to postavení – tam jsou si beztak všichni chlapi podobní).

Pro mě – poměrně cudnou osobu – je to vždycky trochu prekérní situace. V první řadě je potřeba vyhodnotit některé technické detaily oblečení (jak velký mám výstřih, a jak velký předklon si tudíž můžu dovolit, aniž by pánům vypadly oči z důlků, a mně prsa z podprsenky; dále jak krátkou mám sukni a potažmo jakou podobu předklonu či podřepu mám zvolit, aniž by mi sukně praskla ve švech, a aniž by se vysunula výš, než povoluje náš přísný „dress-code“). Poté, co zvolím správnou a bezpečnou techniku dřepu či předklonu, musím ještě vyhodnotit, kterým směrem se ke spadenému předmětu postavím, a na koho tím pádem vycením zadek, a komu naopak dopřeju pohled do záňadří. V neposlední řadě je důležité naplánovaný akt vykonat s grácií a elegancí, nezavrávorat na vysokých podpatcích, a pro jistotu ve fázi podřepu nezvedat hlavu, protože pohled z výšky na vaše cudně sklopené oči v úrovni mužova poklopce, by mohl u řady z nich vyvolat nečekané reakce ve zmiňované oblasti.

Zpátky ale k podřepu, který asistentka musela vykonat, když jí upadly papíry během přípravy na skupinové foto během summitu G8. Úkol to byl náročný, protože byla sledována nejen očima nejdůležitějších mužů této planety, ale taky spoustou fotoaparátů a kamer. Skupinové foto se možná v myslích některých přítomných na setinku vteřiny proměnilo ve skupinový sex. Je zajímavé sledovat z výrazu přítomných pánů, na co každý zrovna asi myslí, a nakolik je jejich postoj v této situaci příznačný pro celou zemi, kterou zastupují.

Vezmeme-li pány postupně směrem zleva doprava, postupujeme vlastně směrem od chladného charakteru ze severu, tedy od Kanady, k teplejšímu a temperamentnějšímu charakteru na jihu, tedy do Itálie.

Kanadský premiér Harper je víceméně zaneprázdněný sám sebou a při úpravě kravaty nehledí, co se děje okolo. Vypadá skoro jakoby si ani nevšiml, co se mu právě děje u nohou. Nevěřím ale tomu, že by koutkem oka nepopukoval. Jsem si téměř jistá, že ví „vo co go“, ale celkem úspěšně to zastírá. Hlavou se mu asi honí „až to uvidí manželka, nesmí poznat, že se dívám“.

Americký prezident Obama se danou situací vůbec nenechá vyvést z míry, bez problémů zachová klidnou tvář profesionála, a protože ví moc dobře, co se děje tam dole, a taky z výšky pohodlně vidí, co to dělá s jeho francouzským protějškem, snaží se Sarkozyho trošku umírnit tím, že přiloží (tak trochu otcovsky) ruku k jeho zádům. Asi aby mu dal najevo, že jestli to přežene a řekne něco jako - v angličtině oblíbené - „while you're down there...“ ("zatímco jsi tam dole..."), dostane pohlavek. „Jsme na summitu G8, a ne někde v Moulin Rouge, tak je potřeba se podle toho chovat.“

Francouzský prezident Sarkozy má v tomto momentě úplně zatemněný mozek, takže ruku amerického prezidenta vůbec nevnímá, jeho pohled je zaostřen jednobodově přímo na střed zadnice asistentky, a aby na to lépe viděl, neváhá si trošku povykročit z prezidentské řady. Je koneckonců nejmenší, takže podobné úlevy se mu tolerují. Kromě výrazné siluety asistentčiny je zbytek zorného úhlu pohledu zcela zatemněný. Stejně tak jako mozek – tam je momentálně místo jen pro fantazie. Z jeho tváře je naprosto patrné, že si to užívá.

Italský premiér Berlusconi nadšení také nezastírá a zpestření tohoto typu by určitě uvítal častěji, to nemůže popřít. Přesto jeho pohled není tak dětinský a neskrývavý, jako pohled jeho souseda. Je to spíš takový přísný tatínkovský pohled, který skoro jako by chtěl slečnu za něco pokárat. Není ale za co. Zvládla to totiž bravurně a otočila se tím správným směrem. „Tak pokárat si asi nezaslouží, ale na holou by určitě zasloužila, holka jedna!“, představuje si Ital, jak by ho bavilo si ji doma převychovat.

Nezbývá než se v duchu zeptat, jak by se v dané situaci zachoval Čech?. Češi jsou jak známo vynalézaví a tvořiví, jinak řečeno „vyčuraní“. Dovedla bych si představit, že český zástupce by nenápadně taky něco upustil, aby asistentka zůstala v pokleku o něco déle a musela se zákonitě natočit směrem k němu. Ale nevím, nejsem chlap. Možná by český muž vymyslel ještě něco rafinovanějšího. Každopádně jsem přesvědčená, že by byl svým postojem originální.

Autor: Zuzana Blanářová | pondělí 2.8.2010 11:25 | karma článku: 25,63 | přečteno: 2706x
  • Další články autora

Zuzana Blanářová

Jak zaručeně (ne)zhubnout

Na úvod jsem chtěla napsat, že tenhle článek nemá nic společného s tím, že jsou tři týdny po Vánocích a se slabšími jedinci, co se považují za silné tím, že si dávají závazky do nového roku. Můj jediný závazek je nedávat si závazky. Ale když jsem se nad tím zamyslela do širších rozměrů, možná to není náhoda, že tento článek vznikl tři týdny po sérii monstrózních vánočních večeří, které jsem si během sedmnáctidenní dovolené dopřála; cesty Boží jsou zkrátka nevyzpytatelné :)

17.1.2014 v 8:26 | Karma: 20,15 | Přečteno: 1909x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

30 lží majora Zemana

Zadala jsem si do Googlu heslo „zeman lhal“. Vyjelo mi 3450 výsledků. Vyfiltrovala jsem si odkazy „zeman lhal“ za poslední měsíc, aby se v tom marastu dalo trochu vyznat. A tady je stručný přehled Zemanových lží za posledních 30 dní - tedy pouze těch, které jsou zdokumentovány v tisku.

28.1.2013 v 8:38 | Karma: 31,87 | Přečteno: 3622x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Válka s mloky aneb Není Vladimír Franz mlok?

Zatímco se včera Vladimír Franz účastnil živé debaty našeho prezidentského panoptika, já jsem se zúčastnila jeho premiéry ve Státní opeře – Války s mloky. Doufám, že Vladimírovi ta jeho debata stála za to, že o svoji velkou premiéru přišel. Já musím říct, že jsem si ji náramně užila a za sledování jeho debaty bych určitě neměnila.

11.1.2013 v 10:26 | Karma: 17,62 | Přečteno: 2028x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Cikán mě zas převezl! (z jednoho břehu řeky na druhý)

... je to zkrátka skvělý převozník.

1.8.2012 v 8:33 | Karma: 28,68 | Přečteno: 2534x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Den otců: Děti umí udělat každý

...je to tak – udělat dítě umí každý chlap. Tedy každý, který k tomu má fyzické vybavení a pokud neexistují žádné biologické překážky. Dokáží to všichni chlapi bez rozdílu, a nedá jim to ani tolik práce. Zasadit semínko do lůna ženy je myslím pro většinu z nich jednodušší než zasadit třeba strom. Samozřejmě za předpokladu, že je tedy k mání dostatečně poddajná a plodná žena, což ale taky není takový problém.

17.6.2012 v 17:51 | Karma: 19,71 | Přečteno: 1636x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.