Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Modlitba na Paroubka, spasitele našeho

Modleme se: Jiří náš, jenž jsi na výsluní, pozlať se jméno v historické kronice tvé, přijď hokejové mužstvo tvé, buď vůle tvá jako v zemi vzdálené, tak i na ledě. Chléb a mléko na mateřské dej nám dnes a odpusť nám naše dluhy, jakož i my odpouštíme našim dlužníkům a neuveď nás v pokušení volit tě, ale chraň nás od sebe. Neboť tvé je království i moc i sláva na zimním stadioně. Amen

BRUTE! www.bruteprop.co.uk

Hodně bylo napsáno na téma Paroubek, spasitel českého hokeje. Já jsem se až nestačila divit, kolik mě napadalo asociací při četbě včerejšího článku v Mladé Frontě. Dovolila bych si tedy nabídnout svůj osobní výklad, jak ho vidím já, obyčejná blondýna. Zde jsou moje komentáře k úryvkům ze článku:

MF Dnes: Slibuje jim (Paroubek – pozn. ZB), že pokud jeho strana vyhraje volby, osobně se zasadí o to, aby hokejisté zase poráželi ty nejlepší týmy.

ZB: Přemýšlím, jakou osobní zkušenost má JP s porážkou nejlepších sportovních týmů... Nevím, proč, ale první, co mi při této četbě přichází na mysl „porážka dobytka“... Vím, zcela nesouvislé. Pojďme radši honem dál.

MF Dnes: Jak to udělá? Včera vysvětlil, že by sport vzal ministerstvu školství a převedl ho speciálním zákonem do kompetence úřadu vlády. Pak by sport spadal přímo pod premiéra.

ZB: Vzhledem k tomu, že už víme, že JP se chce zasadit osobně, tím premiérem myslí automaticky sebe. To se mu asi podaří. Postupně začne převádět „přímo pod sebe“ čím dál víc věcí, aby to měl všechno hezky pod kontrolou a nikdo si tu nemohl moc vyskakovat. To dá rozum, já kdybych byla pod ním, neposkočila bych si, ani kdybych se sebevíc snažila.

MF Dnes: „Jsem připraven se osobně věnovat podpoře sportu“ prohlásil Paroubek.

ZB: Ale beze všeho. Pro mě za mě ať se věnuje třeba podpoře výzkumu mozků s vysokým sex-appealem a jejich dopadech na oteplování planety. Hlavně ať si to platí ze svého a nás ať to víc nestojí. Ušetřit si na to může třeba tak, že začne nakupovat botičky od Priora.

MF Dnes: Pan Paroubek pokračuje: „Zejména naše zkušenosti z posledních čtyř hokejových turnajů, kde česká reprezentace skončila ve čtvrtfinále, ukazují, že se prostě musí něco změnit.“

ZB: Naprosto souhlasím. Akorát nám pan Paroubek zapomněl dát návod, jak to chce změnit. Já bych jeden nápad měla: Jiří Paroubek by se mohl osobně zasadit přímo do brány a ani se nehnout. To by mohlo zabrat..

MF Dnes: „Chceme, aby sportovat mohl každý bez ohledu na postavení.“

ZB: A já zase chci, aby se nebál nazout brusle každý zejména s ohledem na postavení, z jehož titulu se bije v hruď, že českému národnímu hokejovému týmu pověsí na krk zase zlaté medaile.

MF Dnes: Řešení je podle něj také ve větším toku peněz do sportu.

ZB: Ano, Jiří Paroubek dokáže slíbit, že naleje peníze, kam si jen vzpomenete. Tedy hlavně tam, kam to chce mít nalito co nejvíc lidí. Informace o tom, kde si na to půjčí, komu tím vezme, a co se tím zdraží, zůstanou skryty hluboko v útrobách jeho lyžařské výstroje.

Na straně A2 včerejšího vydání MF Dnes toto neuvěřitelně zábavné čtivo pokračuje. Se zatajeným dechem se dovídám něco víc o chystané „hokejové“ kampani ČSSD, jejíž úroveň mají snížit hoši z Maxim Turbulenc (jo, to mi sedí) a zkrášlit sexy Kateřina Brožová. Věřím tomu, že když už teď nekandiduje, většinu "obyčejných lidí", na které je tato kampaň zacílena, neurazí. O největší mítinkovou originalitu se postará Jiří Šlégr, který umí aspoň bruslit a pozor, nebude bruslit sám, bude bruslit s nadšenými voliči a voličkami, které budou v ruce svírat oranžovou růži. Společně přitom budou kroužit v jejich vlastním ČSSD stanu s ledovým kluzištěm!

Dál se dozvídáme z úst pana předsedy, že „kluziště má rozměry hřiště NHL“!!! Cože?? Tak to je teda pecka, jásám! Hned se ale zklidním, protože zjišťuju, že tady máme pouze další názornou ukázku paroubkovského megalomanství, přehánění a nesmyslů. Že se vůbec vzrušuju. Pan Tvrdík ho nesměle opravuje, že „ledová plocha nemá rozměry NHL, ale kvalita ledu je jako v NHL“. Nevím, jaký je rozdíl mezi ledem u nás doma v lednici a tím v NHL, ale dám na ty, co o tom ví víc a věřím tomu, že v NHL mají led lepší. No tak aspoň něco dobrý. Doufejme, že po něm nebudou poskakovat rozdovádění hoši z Maxim Turbulenc.

MF Dnes dále uvádí, že „socialisté chtějí své ledové „ČSSD arény“ před volbami smontovat ve většině regionů Česka“. Nevím, kolik jich má být celkem, ale regionů tu máme dost, tak mě napadá, že kdyby všechny ty arény po volbách smontovali dohromady, možná by vyšlo na rychlobruslařskou dráhu pro Martinu Sáblíkovou. Asi by to sice nebylo úplně to, co si představuje, ale lepší než zamrzlý rybník, a ledem jako mají v NHL by snad taky nepohrdla.

Nemůžu si pomoct, ale jako jediné reálné spojení slov „Paroubek“ a „hokej“ mi připadá to, že pan Paroubek má hokej v ekonomických pojmech. A co napadá vás?

Autor: Zuzana Blanářová | středa 3.3.2010 18:15 | karma článku: 35,37 | přečteno: 2290x
  • Další články autora

Zuzana Blanářová

Jak zaručeně (ne)zhubnout

Na úvod jsem chtěla napsat, že tenhle článek nemá nic společného s tím, že jsou tři týdny po Vánocích a se slabšími jedinci, co se považují za silné tím, že si dávají závazky do nového roku. Můj jediný závazek je nedávat si závazky. Ale když jsem se nad tím zamyslela do širších rozměrů, možná to není náhoda, že tento článek vznikl tři týdny po sérii monstrózních vánočních večeří, které jsem si během sedmnáctidenní dovolené dopřála; cesty Boží jsou zkrátka nevyzpytatelné :)

17.1.2014 v 8:26 | Karma: 20,15 | Přečteno: 1909x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

30 lží majora Zemana

Zadala jsem si do Googlu heslo „zeman lhal“. Vyjelo mi 3450 výsledků. Vyfiltrovala jsem si odkazy „zeman lhal“ za poslední měsíc, aby se v tom marastu dalo trochu vyznat. A tady je stručný přehled Zemanových lží za posledních 30 dní - tedy pouze těch, které jsou zdokumentovány v tisku.

28.1.2013 v 8:38 | Karma: 31,87 | Přečteno: 3622x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Válka s mloky aneb Není Vladimír Franz mlok?

Zatímco se včera Vladimír Franz účastnil živé debaty našeho prezidentského panoptika, já jsem se zúčastnila jeho premiéry ve Státní opeře – Války s mloky. Doufám, že Vladimírovi ta jeho debata stála za to, že o svoji velkou premiéru přišel. Já musím říct, že jsem si ji náramně užila a za sledování jeho debaty bych určitě neměnila.

11.1.2013 v 10:26 | Karma: 17,62 | Přečteno: 2028x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Cikán mě zas převezl! (z jednoho břehu řeky na druhý)

... je to zkrátka skvělý převozník.

1.8.2012 v 8:33 | Karma: 28,68 | Přečteno: 2534x | Diskuse| Společnost

Zuzana Blanářová

Den otců: Děti umí udělat každý

...je to tak – udělat dítě umí každý chlap. Tedy každý, který k tomu má fyzické vybavení a pokud neexistují žádné biologické překážky. Dokáží to všichni chlapi bez rozdílu, a nedá jim to ani tolik práce. Zasadit semínko do lůna ženy je myslím pro většinu z nich jednodušší než zasadit třeba strom. Samozřejmě za předpokladu, že je tedy k mání dostatečně poddajná a plodná žena, což ale taky není takový problém.

17.6.2012 v 17:51 | Karma: 19,71 | Přečteno: 1636x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 69
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4056x
...si můžete udělat obrázek sami. Když kliknete na foto, zobrazí se vám všechny texty, ve kterých se autorka obnažuje až až.